JS Tweede Kamer kandidaten

Scroll naar beneden en leer de jonge sociaaldemocraten op de lijst van de Partij van de Arbeid beter kennen.

Klik door bij elke kandidaat om uitgebreider hun verhaal te lezen en om ze te vinden op sociale media.

75 jaar Partij van de Arbeid - Een nieuwe generatie

Vandaag – 9 februari – vieren we het 75 jarig bestaan van de PvdA! Er is veel bereikt in de afgelopen 3/4 eeuw en een nieuwe generatie staat klaar op de touwtjes in handen te nemen! Met tien twintigers op de lijst kunnen jongeren de problematiek die ons echt raakt vertalen naar de Tweede Kamer. Zo krijgen jongeren stem! Doe met ons mee, stem 17 maart op een jonge kandidaat van de Partij van de Arbeid!

# PvdA lijst image - circle 500x500 2

#9 Habtamu de Hoop

Habtamu de Hoop (1998) is geboren in Addis Abeba in Ethiopië, maar een Fries in hart en nieren. Van jongs af aan is hij maatschappelijk betrokken. Van debatwedstrijden tot speeches over de vluchtelingenstroom, Habtamu is niet bang om zich uit te spreken. Zo sprak hij afgelopen zomer in Leeuwarden nog bij de Black Lives Matters demonstraties.

Lees verder
# PvdA lijst image - circle 500x500 2

#13 Julian Bushoff

Julian Bushoff werd 23 jaar geleden geboren in Groningen. Hij groeide op in de Groningse wijk Beijum en later in het Drentse dorpje Roderwolde. Tijdens zijn middelbare schooltijd werkte hij hier in de plaatselijke kroeg. Gedurende zijn studies economie en internationale betrekkingen werkte hij als arbeidscoach voor vluchtelingenwerk en op de warenmarkt als groenteverkoper bij de Groninger Biologische Groentehandel.

Lees verder
# PvdA lijst image - circle 500x500

#14 Kavish Bisseswar

Kavish Bisseswar (1993) is geboren en getogen in Den Haag. Hij zag al vroeg om zich heen wat armoede en achterstelling met kinderen kunnen doen. Dat motiveerde hem om kloven tussen groepen te overbruggen, zich in te zetten voor een samenleving die kansen geeft aan iedereen en die mensen niet laat vallen als het tegenzit.

Lees verder
# PvdA lijst image - circle 500x500

#17 Mikal Tseggai

Mikal Tseggai (1995) is gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor de PvdA in Den Haag. Ze is geboren en opgegroeid in Haarlem en verhuisde op haar achttiende voor haar studie naar Den Haag. Tijdens haar studie werkte ze bij de Universiteit Leiden, bij een weekendschool in de Haagse wijk Transvaal en als trainer voor een debatbureau. Ze houdt zich in de gemeenteraad bezig met ruimtelijke ordening, onderwijs, integratie en veiligheid.

Lees verder
# PvdA lijst image - circle 500x500

#18 Bart van Bruggen

Bart van Bruggen (1992) werkt bij Patiëntenfederatie Nederland aan een betere positie voor patiënten in de (medisch-specialistische) zorg. Hij was daar onder andere betrokken bij de ontwikkeling van de toekomstvisie van de Patiëntenfederatie, ‘Meer mens, minder patiënt’ en hij zette zich in voor betere informatie over de kwaliteit van de zorg.

Lees verder
# PvdA lijst image - circle 500x500-2

#27 Iris Vrolijks

Iris Vrolijks staat voor betaalbare woningen, vast werk en toegankelijk en goed onderwijs. Dat klinkt misschien ouderwets, maar het zijn dé problemen van jongeren op dit moment. Dat weet Iris als 22-jarige als geen ander. Voortdurend hoort ze over jongeren om haar heen die geen woning kunnen vinden, een hoge studieschuld hebben en alleen maar tijdelijke baantjes krijgen.

Lees verder
# PvdA lijst image - circle 500x500-3

#30 Fatihya Abdi

Vol strijdlust en enthousiasme zet Fatihya Abdi (1991) zich in voor een eerlijk, groen en solidair Nederland. Fatihya is geboren in Wageningen als de dochter van politiek vluchtelingen uit Somalië. Ze bracht haar jeugd door in Smitsveen, Soest, in een liefdevolle buurt met grote verschillen. Een plek waar het moeilijk was om hardop te dromen. Deze buurt vormde Fatihya’s wereldbeeld en idealen.

Lees verder
# PvdA lijst image - circle 500x500

#31 Stan Peters

Stan Peters (1997) vertegenwoordigt de stem van een nieuwe generatie PvdA´ers. Hij gelooft dat juist de PvdA de oplossingen heeft voor de grote problemen waar hij en zijn generatiegenoten dagelijks mee te maken krijgen. Denk aan de grote woningnood onder jongeren, onzekere flutcontracten voor starters en de klimaatcrisis waarvan zijn generatie volop de gevolgen zal gaan ervaren.

Lees verder
# PvdA lijst image - circle 500x500

#41 Aya Selman

We hebben als samenleving elkaars handen losgelaten en dat moet anders! Het is tijd dat we opstaan en de idealen van de Partij van de Arbeid luiden. Dat we actie voeren voor gelijkheid en saamhorigheid. Het is tijd om de Nederlandse samenleving te verbinden en om er te zijn voor een ieder die ons nodig heeft.

Lees verder
# PvdA lijst image - circle 500x500-2

#44 Marco Eestermans

Sinds 2014 is Marco Eestermans lid van de Partij van de arbeid. Al jaren zet hij zich in om armoede aan te pakken, alle kinderen een eerlijke kans te bieden en de stem van jongeren te verwoorden. De geboren Zeeuw is sinds 2018 fractievoorzitter namens de PvdA in de gemeente Goes en heeft ondanks zijn jonge leeftijd al jaren ervaring in de politiek.

Lees verder
Jonge Socialisten in de PvdA