Foto galerij

De Jonge Socialisten organiseert een hoop leuke en interessante activiteiten waarop we op deze pagina terugkijken. Met foto’s kan je herinneringen ophalen en het allemaal nog eens herbeleven. Mocht je een activiteit gemist hebben of wil je gewoon even de sfeer proeven van de vereniging, dan vind je hier alles wat er de afgelopen periode gaande was bij de JS.

Staat er een foto van jou tussen waarvan je liever hebt dat deze niet op de website staat? Neem dan contact op met het bestuur. Dan zal deze z.s.m. verwijdert worden.

Ledenweekend april 2022

In april 2022 vond er in het pittoreske Alphen weer een onvergetelijk ledenweekend plaats met als thema internationale politiek. Sprekers, een pubquiz, feestjes en heel veel gezelligheid. Dit ledenweekend had het allemaal! Bedankt voor iedereen die heeft meegeholpen van dit ledenweekend zo'n succes te maken.

Bekijk de foto's
9C1FE280-732F-45C0-811B-1ABD6136F93F
IMG_1095

Voetbaltoernooi 2021

Ieder jaar wordt het voetbaltoernooi gehouden in de winnende afdeling van het jaar daarvoor. Dat maakte dat het voetbaltoernooi dit jaar plaatsvond in de afdeling Brabant. Hier gingen JS’ers natuurlijk weer de strijd aan voor de eer van het grasveld. Bekijk hier nu de foto's.

Bekijk de foto's

Ledenweekend najaar 2021

Afgelopen weekend was het weer zover! Het eerste (nieuwe)ledenweekend van de JS sinds het aantreden van de coronacrisis. Een vol dagprogramma maakte ’s avonds plaats voor feestelijke nummertjes die door alle Jonge Socialisten met volle borst werden meegezongen. Check nu de foto's van de vrijdag, zaterdag en zondag.

Bekijk de foto's
IMG_7367
IMG_6824

Campagne in Duitsland

De Duitse verkiezingen staan voor de deur dus we reisden gisteren, 24 september, af naar Münster. We waren daar om onze Duitse kameraden een steuntje in de rug te geven in de laatste dagen van de campagne. We ontmoette daar Olaf Scholz, die misschien morgen wel de nieuwe bondskanselier van Duitsland is.

Bekijk de foto's

Het Woonprotest

Gisteren, 12 september, waren zo'n 15.000 mensen afgereisd naar het Westerpark in Amsterdam om ons ongenoegen over de woningcrises te uiten. Want dit is geen stille ramp, dit is gewoon beleid! De JS was er natuurlijk ook bij dus check nu de foto's!

Bekijk de foto's
IMG_6260
Voorjaarscongres thumbnail

Voorjaarscongres 2021

Op 3 en 4 juli vond in Zaandam ons voorjaarscongres plaats met als thema: de toekomst van de Europese Unie. Onder andere Laurens Dassen en Sander van Hoorn kwamen spreken. Ook waren er seminars en was het reuze gezellig. Tenslotte is er een nieuw landelijk bestuur verkozen.

Bekijk de foto's

Nationale studentenstaking

Donderdag, 3 juni, was de landelijke studentenstaking tegen het leenstelsel. meer dan tweeduizend studenten stonden op het Malieveld tegenover een reeks aan politici die op het podium verschenen. Waarbij ze opriepen om het leenstelsel af te schaffen. Ook de JS was er natuurlijk bij!

Bekijk de foto's
photo_2021-06-05 14.40.29
image00012

Amazon demonstratie

May day! Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, stond de JS op voor betere werkomstandigheden bij multinationals als Amazon. Hoge werkdruk, een tekort aan vakbonden en lage lonen zijn bij Amazon al te lang de dagelijkse kost. Daarom liet de JS een brief achter voor Amazon baas, Jeff Bezos!

Bekijk de foto's

Free Women From Fear

Op woensdag, 3 februari, sloten twaalf JS'ers aan bij de demonstratie van Free Women From Fear! Een organisatie die opstaat voor een wereld zonder straatintimidatie en (seksueel)geweld tegen vrouwen. Honderden vrouwen en mannen stonden op het Malieveld in Den Haag omdat geweld tegen vrouwen, enkel omdat zij vrouw zijn, in Nederland en daarbuiten nog altijd een fors probleem is.

Bekijk de foto's
image00007
IMG_3961

Zomercongres 2020

12 en 13 september mochten we elkaar sinds lange tijd weer ontmoeten. Dit maal tijdens een congres dat er anders uitzag dan voorgaande congresse i.v.m. Covid-19. Wel was het hartstikke gezellig en hebben we weer bij kunnen praten met onze vrienden en besluiten kunnen vormen met onze mede kameraden!

Bekijk de foto's

PJO-parlement 2020

Op 5 en 6 maart vond het jaarlijkse PJO-parlement plaats waarin alle politieke jongerenorganisaties met elkaar gaan onderhandelen en debatteren in de Tweede Kamer. Na twee intensieve en leerzame dagen ging uiteindelijk de JOVD er met de winst vandoor.

Bekijk de foto's
IMG_5656
WhatsApp Image 2020-01-30 at 14.42.49

Onderwijsstaking 30 januari

Op 30 januari gingen duizenden leraren in Amsterdam de straat op om te protesteren voor ons onderwijs. Als JS waren we aanwezig bij de manifestatie op de Dam om de leraren te steunen, want onze toekomst verdient meer, ons onderwijs verdient meer!

Bekijk de foto's

Zaalvoetbaltoernooi

Op 5 januari trapten we het jaar sportief af met een zaalvoetbaltoernooi in Almere. Verschillende afdelingen kwamen met een team de sportieve eer van hun afdeling hoog houden. Na een spannende competitie ging team Brabant er na een 2-0 overwinning tegen team randstad in de finale met de winst vandoor. Uiteraard werd in de derde helft nog lang over iedereens sportieve prestaties doorgepraat.

Bekijk de foto's
WhatsApp Image 2020-01-05 at 14.44.17 (1)
IMG_2839

Najaarscongres 2019 Zwolle

Op 23 en 24 november vond in Zwolle ons Najaarscongres plaats. Met als thema 125 jaar sociaaldemocratie en geweldige sprekers als Khadija Arib, Sylvana Simons en Job Cohen was er een divers palet aan sprekers voor iedereen. Naast alle inhoud was er ook genoeg ruimte voor een gezellig feest. Bedankt aan de meer den 160 aanwezigen die er samen een onvergetelijk congres van hebben gemaakt!

Bekijk de foto's

Nieuwe ledendag november 2019

Op donderdag 14 november vond onze nieuwe ledendag plaats. Bijna 30 nieuwe leden kregen een rondleiding door de Tweede Kamer, kregen een kijkje achter de schermen bij de PvdA-fractie en gingen met Gijs van Dijk in gesprek. Ook kregen ze een korte tour door politiek Den Haag en sloten de dag af met een gezellig diner. 

Bekijk de foto's
IMG_2689
IMG_2637

Een Sinterklaascadeau voor iedereen!

Omdat geen enkel kind met Sinterklaas een lege schoen verdient, zamelden we speelgoed in voor de Speelstoet in Velp. Deze speelgoedwinkel zonder kassa zorgt ervoor dat ook kinderen die opgroeien in armoede een mooi Sinterklaascadeau krijgen. We kregen een rondleiding en gingen met oud PvdA-voorzitter Hans Spekman in gesprek over armoede in Nederland.

Bekijk de foto's

WijWillenWonen

Samen met DWARS en de JD voerden we op 3 oktober actie voor meer geld voor jongerenhuisvesting. We willen dat een kwart van het miljard dat het rijk aan de woningbouwcorporaties geeft, wordt besteed aan meer betaalbare woningen voor jongeren. We vroegen op het congres van burgemeesters in Hilversum de burgemeesters om steun voor dit plan.

Bekijk de foto's
IMG_2322
IMG_2098

Ledenweekend Orvelte 2019

Van 27 – 29 september vond in het Drentse Orvelte ons ledenweekend plaats. Het thema was toegankelijkheid en met sprekers zoals de minister van gehandicaptenzaken, Rosaline van het lilianefonds en een rolstoelclinic hebben we ontzettend veel geleerd over dit onderwerp. Daarnaast stonden onder andere een spooktocht, een pubquiz en een foute party op het programma.

Bekijk de foto's

In gesprek met Jeroen Dijsselbloem

Op 10 september 2019 gingen we in Utrecht in gesprek met voormalig Kamerlid, minister van financiën en voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem. Meer dan 50 leden en niet-leden vroegen Jeroen het hemd van het lijf. Over onder andere de Brexit, Griekenland en de EU. Alles kwam aan bod.

Bekijk de foto's

IMG_1759
IMG_1598

Zomerschool 2019

Van 23-25 augustus 2019 organiseerden we samen met Jong WBS een geslaagde zomerschool over de toekomst van wonen in Reeuwijk. We kleiden zelf onze eigen stad, hadden interessante sprekers op bezoek en discussieerden over de problemen op de woningmarkt.

Bekijk de foto's

Zomertour 2019

Van Maastricht tot Groningen, van Zwolle tot Eindhoven en van Leiden tot Leeuwarden. Afgelopen zomer waren we op meer dan 15 intromarkten en introfestivals door het hele land te vinden. Op een aantal intro’s zijn ook foto’s gemaakt.

Bekijk de foto's
IMG_1344
IMG_4857

Actie anticonceptie

Op dit moment is anticonceptie niet betaalbaar en toegankelijk, op 9 juli 2019 kwamen we in actie voor het opnemen van anticonceptie in het basispakket, zonder eigen risico.

Bekijk de foto's

JS-voetbaltoernooi 2019

Op 29 juni vond ter afsluiting van het politieke jaar traditioneel gezien het JS-voetbaltoernooi plaats. In Leiden gingen de afdelingen met een temperatuur van 30 graden een verhitte strijd met elkaar aan om dit prestigieuze toernooi te winnen. Uiteindelijk kwam de JS Brabant glorieus als kampioen uit de strijd.

Bekijk de foto's
IMG_1038
IMG_0961

Voorjaarscongres 2019

Op 15 en 16 juni vond in Leiden ons voorjaarscongres plaats met als thema: de toekomst van werk. Onder andere Agnes Jongerius, Han Busker en Gijs van Dijk kwamen spreken. Ook werd er een nieuw landelijk bestuur verkozen.

Bekijk de foto's
Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA