Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

WijWillenWonen: in actie voor jongerenhuisvesting

3 oktober 2019 om 09:00 - 16:00

Al jaren is er een tekort aan woningen voor jongeren. Huisvesting is te duur en onvoldoende beschikbaar. Onlangs werd ook nog eens bekend dat het aantal dakloze jongeren veel hoger is dan verwacht en blijft stijgen.

We hebben lokaal geprotesteerd. We hebben duidelijk gemaakt dat het zo niet langer kan en dat er actie moet worden ondernomen. Maar er gebeurt niks. Nu is de maat vol. Op 3 oktober slaan politieke jongeren de handen ineen. We protesteren voor meer jongerenhuisvesting door met tenten het probleem zichtbaar te maken: we zoeken een slaapplek. Dit doen we niet meer alleen lokaal. We willen alle gemeenten hierbij betrekken omdat er landelijk een woningtekort is en één lokale oplossing niet genoeg is. Het is tijd voor grootschalige aanpak.

Tijdens het Najaarscongres van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters op 3 oktober vragen we de burgemeesters of we in hun gemeente een kamer kunnen krijgen. We vragen welke stappen zij al genomen hebben om aandacht te vragen voor het tekort aan jongerenhuisvesting.
Wij komen in actie voor jongerenhuisvesting. Jij ook?
#WijWillenWonen

Gegevens

Datum:
3 oktober 2019
Tijd:
09:00 - 16:00

Organisatoren

Jonge Socialisten in de PvdA
DWARS
Jonge Democraten

Locatie

Gooiland Hilversum
Emmastraat 2
Hilversum, Nederland
+ Google Maps
Op de hoogte blijven van de JS?

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van onze politieke acties en activiteiten.


Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA