Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tips & Tricks avond

2 december 2020 om 20:00 - 22:00

De Tweede Kamerverkiezingen komen dichterbij en dat betekent dat de Partij van de Arbeid binnenkort ook het inhoudelijke verhaal moet kunnen uitdragen. De concrete punten van dat verhaal komen natuurlijk voort uit het verkiezingsprogramma. Het concept verkiezingsprogramma is twee weken geleden bekend gemaakt en nu is het aan alle PvdA leden om daar wat van te vinden. Mocht je nou onderwerpen of concrete punten missen, kun je veranderingen of toevoegingen van het verkiezingsprogramma indienen. Dit doe je door een amendement te schrijven of een motie in te dienen. Wat ons betreft is deze vorm van ledendemocratie niet langer grotendeels weggelegd voor het potentiële electoraat van 50PLUS. Een jonge en frisse blik is van groot belang voor onze sociaal democratische strijd.

Om elkaar als jongeren te kunnen helpen bij het starten van verandering, bieden we jullie een platform. Daarin is ruimte om elkaar te helpen als iemand ergens tegenaan loopt en willen we jullie goed voorbereiden op jullie bijdrage aan het verkiezingsprogramma. Als eerste onderdeel van dit platform organiseren we 2 december om 20:00 een avond vol met tips & tricks over het indienen van amendementen en moties voor het verkiezingsprogramma. Deze avond gaan we bespreken wat de beste tactieken zijn om jouw ideeën er doorheen te krijgen. Voormalig voorzitters van de JS; Lieke Kuiper en Toon Geenen komen vertellen over hun ervaringen met het aanvullen van het verkiezingsprogramma.

De avond zal een algemeen deel bevatten waarin de ervaringen met bijbehorende tips van de voormalige voorzitters naar voren zullen komen. Om ervoor te zorgen dat iedereen goed beslagen ten ijs komt, vragen we ook enige voorbereiding. Geef daarom bij de aanmelding aan op welk(e) punt(en) in het verkiezingsprogramma je een amendement wil indienen en werk dat alvast op grote lijnen uit. Dat kun je gerichtere vragen stellen en vergroten we onze kans als jongeren meer invloed uit te oefenen. Dus wil jij graag weten hoe jij jouw idee nou het beste vormgeeft en zorgt voor die honderd benodigde ondersteuningen? Ga dan snel aan de slag en meld je aan voor het platform!

Gegevens

Datum:
2 december 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Online

Organisator

Jonge Socialisten in de PvdA
Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA