Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thema-avond: Wat is de invloed van de maffia op de Europese politiek?

15 juni om 19:30 - 22:00

Op maandagavond 15 juni komt journalist Sanne de Boer vertellen over de invloed van de Italiaanse maffia in Europa. In haar podcast: ‘Leven met de maffia’ vertelde ze al over de link tussen de Italiaanse maffia en Nederland en over het probleem in Europa. Momenteel is Sanne bezig met een boek over de maffia, dat uitkomt in de herfst.

De ’Ndrangheta is een van de machtigste criminele organisaties ter wereld en vindt haar oorsprong in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. ’Ndrangheta-clans houden zich veel bezig met cocaïnehandel en afpersing, maar zijn ook stevig geworteld in de legale economie. Om hun zwarte geld wit te wassen investeren zij in vastgoed, horeca en bouwprojecten in sterke economieën, zoals Duitsland en Nederland. Eind 2018 was een grote Europees gecoördineerde actie tegen de ’Ndrangheta: 90 mensen werden gearresteerd in Nederland, Duitsland, België en Italië. Restaurants in Venray en Horst bleken dekmantels te zijn van de clans. Niet alleen in Limburg maar ook op verschillende plekken in de Randstad zijn invallen geweest.

Kortom, dit wordt een interessante avond over een van de meest beruchte criminele organisaties in de wereld. We zullen dit vanuit een google-meet gesprek doen. Meld je hieronder aan!

Datum: 15 juni
Tijdstip: 19:30 inloop en 20:00 start.

Inschrijven thema-avond: Italiaanse maffia

Op maandag 15 juni zal een thema-avond plaatsvinden over de Italiaanse maffia.

 

Gegevens

Datum:
15 juni
Tijd:
19:30 - 22:00

Locatie

Online
Op de hoogte blijven van de JS?

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van onze politieke acties en activiteiten.


Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA