Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Stoomcursus sociaaldemocratie – Vrijheid

27 maart 2018 om 20:00 - 22:00

Ook dit jaar organiseren we weer de stoomcursus sociaaldemocratie. Vijf avonden lang wordt er iedere avond één van onze beginselen behandeld, zijnde solidariteit, vrijheid, verbondenheid, gelijkheid en duurzaamheid. De laatste avond zal er gesproken worden over de prachtige geschiedenis van de sociaaldemocratie. Lijkt je dit wat? Meld je dan nu aan door het aanmeldformulier in te vullen voor 25 februari 2018!

Voor de stoomcursus betaal je 20 euro borg. Als je vier van de zes avonden aanwezig bent, zullen we dit bedrag terug storten op je rekening.

Alle avonden beginnen om 20.00. Een uitzondering hierop zijn de laatste avond (19.30 uur) en de sessie over duurzaamheid op 28 mei. Die dag geen avond, maar een werkbezoek aan de rioolwaterzuivering Treurenburg in Den Bosch. We beginnen om 16.30 en eindigen om 19.30 en er zullen broodjes worden verzorgd.

Let op dat de locatie van de avonden wisselt. Twee avonden zullen op het partijkantoor van de PvdA Utrecht plaatsvinden en twee keer komen we bij elkaar in Den Haag. Voor de laatste avond op 29 mei zijn we nog een locatie aan het zoeken.

27 maart 2018: Vrijheid door Nico Schrijver
Nico Schrijver is hoogleraar Volkenrecht en internationaal recht aan Universiteit Leiden en lid van de afdeling advisering van de Raad van State. In 2008 is hij gekozen tot lid van een van de mensenrechtencomités van de Verenigde Naties en werd in 2011 Eerste Kamerlid voor de Partij van de Arbeid.

  • We zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor de verwerking van de gegevens die je in dit formulier hebt ingevuld. Je kunt deze toestemming altijd weer intrekken door te mailen naar info@js.nl.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Hieronder vind je informatie over de andere vijf avonden van de stoomcursus.

6 maart 2018: Solidariteit door Pim Paulusma
Pim Paulusma is beleidsmedewerker arbeidsverhoudingen bij FNV, lid van SER-commissie Robotisering en Arbeid en lid van het bestuur van Jong Nieuwspoort.

17 april 2018: Gelijkheid door Lilianne Ploumen
Lilianne Ploumen is Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid en oud-minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Ze is oprichter van het steunfonds SheDecides en voormalig partijvoorzitter van de PvdA.

8 mei 2018: Verbondenheid door Wimar Bolhuis
Wimar Bolhuis is werkzaam bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, promovendus aan Universiteit Leiden en schrijft zijn proefschrift over Nederlandse overheidsfinanciën. Hij is actief bij de Haagse PvdA als fractievertegenwoordiger Financien, Economie en Sport (2014-2018), kandidaat-raadslid voor PvdA Den Haag en schreef in 2017 het boek “ de rekenmeesters van de politiek”.

28 mei 2018: Duurzaamheid door Lambert Verheijen
Lambert Verheijen lid van de Eerste Kamer namens de PvdA en dijkgraaf van het waterschap Aa en Maas. Hij was geruime tijd lid van de provinciale staten en gedeputeerde staten van de provincie Noord-Brabant.

29 mei 2018: Geschiedenis van de Sociaaldemocratie door Pieter Caljé
Pieter Caljé is universitair hoofddocent Vaderlandse Geschiedenis aan de Universiteit Maastricht en bestuurder en publicist bij het Limburgs Geschied- en Oudkundig Genootschap.

 

Gegevens

Datum:
27 maart 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Partijkantoor Utrecht
Van Brammendreef 159
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Op de hoogte blijven van de JS?

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van onze politieke acties en activiteiten.


Jonge Socialisten in de PvdA