Laden Evenementen

« All Evenementen

Masterclass sociaaldemocratie – Maarten van Rossem

16 mei om 20:00 - 22:00

In navolging van de stoomcursus sociaaldemocratie organiseren we dit jaar ook de masterclass sociaaldemocratie: drie avonden met fantastische sprekers waarin we dieper ingaan op een van de thema’s rondom de sociaaldemocratie.

De sprekers zijn Maarten van Rossem, Joop van den Berg en Job Cohen. De avonden zullen gegeven worden in Utrecht of Den Haag. (afhankelijk van datum + spreker). Een aantal dagen voor iedere avond zul je een mail ontvangen met artikelen/filmpjes om je in te lezen in het onderwerp.

Het programma is als volgt:

16 mei 2018 om 20.00 op Partijkantoor Utrecht, Van Brammendreef 159 te Utrecht.

Maarten van Rossem: “Wat is de belangrijkste taak van de sociaaldemocratie?”

Maarten van Rossem is een van Nederlands bekendste historici door zijn optredens bij Pauw, Pauw & Witteman, De Wereld Draait Door etcetera en behoeft eigenlijk weinig introductie. Hij is een vast onderdeel van enkele televisieprogramma’s zoals Hier zijn de Van Rossems, De Slimste Mens, Van Rossem for President, Verborgen Verleden etc. etc. Ook is hij een ware stemmentrekker als lijstduwer bij de PvdA, eerst in 2010 voor de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht en in 2012 voor de Tweede Kamerverkiezingen.

 

30 mei 2018 om 20.00 op Partijbureau PvdA, Rijswijkseweg 60 te Den Haag.

Joop van den Berg: “wethouderssocialisme: wat is het en hoe heeft het de sociaal-democratie beïnvloed?”

Joop van den Berg was honorair hoogleraar aan de Universiteit Maastricht, hoogleraar Nederlandse politiek en parlementaire geschiedenis aan de Universiteit Leiden, hoofddirecteur VNG, fractievoorzitter Eerste Kamer van de PvdA-fractie, directeur Wiardi Beckman Stichting etc. en behoeft eigenlijk ook weinig introductie daardoor. Hij publiceert nog vele werken, zoals het onlangs verschenen “Zeventig jaar zoeken naar het compromis. Parlementaire geschiedenis van Nederland 1946-2016” in samenwerking met B.H. van den Braak en er is zelfs een award naar hem vernoemd, zijnde de Prof. Joop van den Berg-scriptieprijs voor de beste bachelorscriptie in de opleiding politicologie aan de Universiteit Leiden.

 

13 juni 2018 om 20.00 op Partijkantoor Utrecht, Van Brammendreef 159 te Utrecht.

Job Cohen, thema wordt later bekend gemaakt.

Job Cohen behoeft eigenlijk ook geen introductie, als voormalig fractievoorzitter PvdA in de Tweede Kamer, burgemeester van Amsterdam, staatssecretaris van Justitie, lid van de Eerste Kamer en staatssecretaris van onderwijs (en dan hebben we het slechts over zijn politieke carrière!). Hij heeft aan de Universiteit van Maastricht de rechtenfaculteit opgezet en was daar hoogleraar methoden en technieken en later rector magnificus. Sinds 26 maart 2014 is hij bijzonder hoogleraar gemeenterecht aan de Universiteit van Leiden waar hij de Thorbecke-leerstoel bekleedt.

 

Voor vragen over de Masterclass sociaaldemocratie kun je een mail sturen naar Bo.

Bijzijn = meemaken en meemaken = episch. Wil jij hier bij zijn? Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier!

Voor de masterclass betaal je 15 euro borg. Als je twee van de drie avonden aanwezig bent, zullen we dit bedrag terug storten op je rekening.

  • De borg kun je nu direct betalen met IDEAL.
    € 0,00
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Gegevens

Datum:
16 mei
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Partijkantoor Utrecht
Van Brammendreef 157
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Op de hoogte blijven van de JS?

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van onze politieke acties en activiteiten.Jonge Socialisten in de PvdA