Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Een avond met Joop van den Berg

30 mei 2018 om 20:00 - 22:00

In deze nieuwe reeks “Een avond met…” gaan we in gesprek met interessante politici over een verdiepend thema binnen de sociaaldemocratie. De tweede avond is met Joop van den Berg over wethouderssocialisme: wat is het en hoe heeft het de sociaaldemocratie beïnvloed?

Joop was onder meer honorair hoogleraar aan de Universiteit Maastricht, hoogleraar Nederlandse politiek en parlementaire geschiedenis aan de Universiteit Leiden, hoofddirecteur van VNG, fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer en directeur van de Wiardi Beckman Stichting en behoeft daardoor eigenlijk ook weinig introductie. Hij publiceert nog vele werken, als het onlangs verschenen “Zeventig jaar zoeken naar het compromis. Parlementaire geschiedenis van Nederland 1946-2016” in samenwerking met B.H. van den Braak en er is zelfs een award naar hem vernoemd, namelijk de Prof. Joop van den Berg-scriptieprijs voor de beste bachelorscriptie binnen de opleiding politicologie aan de Universiteit Leiden.

Voor vragen over de activiteit kun je een mail sturen naar Bo.

Gegevens

Datum:
30 mei 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Jonge Socialisten in de PvdA
Rijswijkseweg 60
Den Haag, 2516EH
+ Google Maps
Op de hoogte blijven van de JS?

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van onze politieke acties en activiteiten.


Jonge Socialisten in de PvdA