Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass: De Euro

18 februari om 19:30 - 22:00

David Hollanders (1978) studeerde geschiedenis, econometrie en economie. Daarna promoveerde hij op het onderwerp pensioenen. Momenteel doceert hij politieke economie aan de Universiteit van Amsterdam en schrijft hij o.a. bij Follow The Money artikelen over economie in het algemeen en pensioenen in het bijzonder.

Tijdens deze masterclass van de JS zal ingegaan worden op de EU en de ECB. De ECB is de Europese Centrale Bank en zorgt voor prijsstabiliteit in de Eurozone. Hoe ziet de besluitvorming over ECB-beleid eruit en hoe onafhankelijk deze besluitvorming is. Wat kunnen de oplossingen zijn voor democratisering van ECB-beleid zonder dat het ten prooi komt te vallen aan overtuigingen van individuele politici? Hoe gaat de geldschepping door de ECB precies in zijn werk? Maar ook vragen over de wereld na corona en hoe de ECB hierop zal reageren.

Meedoen? De masterclass vindt online plaats via Zoom op donderdag 18 februari. De inloop is om 19:30 en om 20:00 starten wij het programma. Meld je dus aan!

Gegevens

Datum:
18 februari
Tijd:
19:30 - 22:00

Locatie

Zoom
Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA