Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Discussieavond Rusland-Oekraïne (Engelstalig)

8 februari 2022 om 20:00

De spanningen tussen Rusland en het Westen zijn flink opgelopen. Dit keer bevindt het epicentrum van de crisis zich rond Oekraïne. Rusland heeft ruim 100.000 troepen verzameld en dreigt met militair ingrijpen. Het Westen heeft goede banden met Oekraïne en principes, zoals soevereiniteit, te verdedigen. Tijd voor een avond om eens goed de diepte in te duiken. Waarom gebeurt dit? Waar gaat het heen? Wat moeten we doen? Deze en meer vragen zullen aan bod komen.

Tony van der Togt werkt sinds 2018 voor het onderzoeksinstituut Clingendael waar hij focust op Rusland. Hiervoor was hij werkzaam bij het ministerie van Buitenlandse Zaken waarbij hij onder andere de eerste Nederlandse ambassade in Kazakhstan heeft opgericht en Consul-Generaal op het Nederlandse consulaat in Sint-Petersburg was.

Anton Barbashin is de hoofdredacteur van Russisch- en Engelstalige “Riddle”, een online magazine van Rusland experts. Verder is hij betrokken als Post-Graduate Researcher aan de Universiteit van Glasgow op het gebied van Centraal & Oost-Europese Studies.

 

Praktisch:

De avond zal digitaal plaatsvinden op 8 februari om 20.00. Om de Zoomlink te ontvangen kan je je hieronder aanmelden.

Tony van der Togt en Anton Barbashin zullen beiden beginnen met een paar bespiegelingen waarna er volop ruimte zal zijn om vragen aan hen te stellen.

De avond zal volledig in het Engels zijn.

Aanmelden Rising Tensions between Russia and Ukraine: Panel discussion with Anton Barbashin and Tony van der Togt

Ik geef toestemming dat mijn gegevens gebruikt worden voor de organisatie van deze activiteit.(Vereist)

Gegevens

Datum:
8 februari 2022
Tijd:
20:00

Locatie

Online

Organisatoren

Jonge Socialisten in de PvdA
Jonge Democraten
JOVD
PerspectieF
Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA