Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Armoedereeks 3: De Nederlandse voedselbanken

25 januari om 19:30 - 22:00

Er zijn al een hoop goede initiatieven in Nederland voor mensen die in armoede leven. Één daarvan is de voedselbank, die helaas nog steeds hard nodig is. In het vervolg van de armoedereeks komt daarom Leo Wijnbelt, de directeur van de Voedselbanken Nederland bij ons spreken! Hij zal ons alles kunnen vertellen over de noodzaak en werking van de voedselbank. Hij zal die avond bij ons zijn op zoom vanaf 8 uur. Vanaf half 8 is de inloop. Verzin alvast je vragen en stuur ze hieronder in, dan weet je zeker dat Leo tijd heeft om ze allemaal te beantwoorden!

Armoede in Nederland is een groot probleem. Als JS vinden we het belangrijk dat elk kind met ontbijt naar school gaat, dat elk kind met een dak boven het hoofd wakker wordt en dat elk kind zich ergens thuis voelt. Toch is dit voor sommige kinderen niet het geval. Om daar iets aan te doen komt de JS in actie. Naast dat we aan 400 kinderen in armoede sinterklaascadeautjes hebben gegeven willen we meer doen.

Via 5 thema-avonden over armoede willen we tot een oplossing komen. Hoe kunnen we armoede aanpakken en hoe kunnen het huidige systeem zo veranderen zodat de kloof tussen arm en rijk kleiner wordt? Al dit soort vragen willen we beantwoord hebben in de armoedereeks.

Waar: Zoom
Datum: 25 januari 2021
Tijd: 19:30 inloop en 20:00 start

Meld je via het formulier hieronder aan!

Gegevens

Datum:
25 januari
Tijd:
19:30 - 22:00

Locatie

Zoom
Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA