Verbondenheid

De Jonge Socialisten staan voor een maatschappij waarin mensen samen leven en niet ieder voor zich. Niemand redt het namelijk helemaal op eigen houtje. We beginnen met wat voorgaande generaties voor ons opgebouwd en achtergelaten hebben. We worden door ouders, vrienden, leerkrachten en vele andere mensen bij de hand genomen om vooruit te komen. We leven geen zelfredzaam bestaan, maar we hebben elkaar nodig. Als individuen in de samenleving zijn we verbonden met elkaar, in succes en in falen.

Voor Jonge Socialisten is individuele vrijheid een groot goed, maar wel in verbondenheid met anderen. De individualisering is soms doorgeschoten. Daarom moeten we nieuwe manieren vinden waarop wij ons verenigen, om een warme en betrokken samenleving te creëren. Jonge Socialisten voelen zich betrokken bij wat er om hen heen gebeurt. We sluiten onze ogen niet voor het leed van anderen, maar proberen er iets aan te doen. De verbondenheid die we voelen, zetten we om in daden.

Verbondenheid betekent niet dat iedereen het altijd met elkaar eens is, maar wel dat we naar elkaar omkijken.

Tweet citaat

Verbondenheid betekent niet dat iedereen het altijd met elkaar eens is, maar wel dat we naar elkaar omkijken. Deze verbondenheid is voor Jonge Socialisten nodig om onze idealen waar te maken. Verbondenheid geeft een basis voor solidariteit, vrijheid voor alle mensen en urgentie voor duurzaamheid op alle vlakken.

Congrestoespraak Bart van Bruggen over verbondenheid (13 februari 2016)

De congrestoespraak (2016) van JS-voorzitter Bart van Bruggen ging over het belang van verbondenheid.

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA